DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044112-2,45%
İzmir
22°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Bahriye Üçok’ta Muhteşem Şenlik!

Bahriye Üçok’ta Muhteşem Şenlik!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Bahriye Üçok’ta Muhteşem Şenlik!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bahriye Üçok’ta Muhteşem Şenlik!

Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Kültür ve Sanat Vakfı (KARSAV) iş birliğinde gerçekleşen “Bahriye Üçok Mahalle Şenliği” muhteşem görüntülere sahne oldu… Belediye Başkan Yardımcısı ve KARSAV Başkanı Ahmet Diker’in açılış konuşmasını yaptığı şenlikte sahne alan usta sanatçı Öznur Korkmaz solistliğindeki Türk Halk Müziği korosu ve halk oyunları ekipleri, mahalle sakinlerine muhteşem bir akşam yaşattı. Her yaştan vatandaş türkü ve danslara coşkuyla eşlik etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Hacer Foggo şenliğe katılırken, mahalle sakinlerinin coşkusuna ortak olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu ortamda bulunmanın, sizlerle olmanın bana hissettirdiği çok eşsiz duygular var. Bir kere Anadolu, çok çeşitli kültürlerin bir arada olduğu eşsiz topraklar. Her bir köşesinde ayrı bir güzellik, ayrı bir tarih ve bunların sonucunda bugünlere kadar gelen bir miras var. Bunun kıymetini bilmek lazım ama İzmir, özellikle Karşıyaka; sadece Anadolu’da değil dünyada eşi, benzeri olmayan bir coğrafya. ‘Bir insanı sevmekle başlar her şey’ diyorlar ya; ben de Karşıyaka’yı sevmekle başlar her şey diyorum… Dört yıldır belediye başkanlığı yapıyorum; pandemisi, depremi, ekonomik krizi derken birçok sorun yaşadık… Sevgili Başkan Yardımcımız Ahmet Diker ben daha adayken, ‘Karşıyaka; kültürün, sanatın ve sporun başkentidir’ derdi. Öyle olduğunu biraz burada yaşayan herkes anlıyor. Bu toprakları bu kadar kutsal yapan en önemli değerlerimizden bir tanesi, Zübeyde Annemizdir. O güzel annemizin ellerinden öperim; onun yetiştirdiği evladı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Ben Karşıyaka’nın her şeyine hayranım ama en çok da güçlü kadınlarına hayranım.”

Muhteşem görüntülere sahne olan şenlik “İzmir Marşıyla” sona ererken, Belediye Başkan Yardımcısı ve KARSAV Başkanı Ahmet Diker’in zeybek oynaması gecenin sürpriziydi…

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP