DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 21036970,13%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Balkan Dernekleri Fahri Konsolosları Ziyaret Etti!

Balkan Dernekleri Fahri Konsolosları Ziyaret Etti!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 12:16
Balkan Dernekleri Fahri Konsolosları Ziyaret Etti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan Dernekleri Fahri Konsolosları Ziyaret Etti!

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Abdullah Gül ile Burhaniye Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Süleyman Eruzunlar, RUMELİSİAD Başkanı ve aynı zamanda Sırbistan Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Zarif Alp’i ve Sırbistan Edirne Fahri Konsolosu Salih Akgül’ü ziyaret etti.

RUMELİSİAD Konağı ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede; Balkanlarla ilgili yapılabilecek ortak projeler ve iş birliği çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette, Gül ve Eruzunlar’ı Bursa’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Zarif Alp, dost ve kardeş Balkan ülkelerine verilen desteğin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı şekilde süreceğini belirtti.

Balkan coğrafyası için daha yapılacak çok işimiz var…

Son derece verimli geçen ziyarette; Türkiye’de faaliyet gösteren Balkan dernekleri olarak daha yapılacak çok işin olduğunun altı çizilirken, üç başkan da amaçlarının Balkanlarla Türkiye arasındaki sosyal, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi olduğunu vurguladı.

Görüşmede, Türkiye’de faaliyet gösteren Balkan dernekleri olarak, Türkiye ve Balkanlar arasında köprü vazifesi görmeye devam edileceği ifade edilirken, görüşmenin sonunda ise Zarif Alp tarafından Abdullah Gül ve Süleyman Eruzunlar’a plaket takdim edildi.

Sırbistan Edirne Fahri Konsolosu Salih Akgül’e yapılan ziyarette Akgül memnuniyetini dile getirirken, ‘Sancak dostları platformu olarak üç bin Sancaklı Boşnak çocuğun sünnetini gerçekleştirdiğini ifade ederek bu tarz çalışmaların ve projelerin süreceğini söyledi. Sancakta yaşayan Boşnakların kültürel ve ticari hayatlarına da destek olmak için çalışmalarımız devam ediyor.’ dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP