DOLAR 32,3432 0.19%
EURO 35,0834 -0.3%
ALTIN 2.239,34-0,17
BITCOIN 2055216-6,37%
İzmir
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Başkan Tugay Yol Haritasını Anlattı!..

Başkan Tugay Yol Haritasını Anlattı!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:27
Başkan Tugay Yol Haritasını Anlattı!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Tugay Yol Haritasını Anlattı!..

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin aylık toplantısına konuk oldu. Bu ay Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Karşıyaka Şubesi’nde, Kaymakam Ali Rıza Çalışır’ın da katılımıyla gerçekleşen buluşmada 8 aylık görev sürecini değerlendiren Başkan Tugay, önümüzdeki süreçte hayata geçirecekleri proje ve yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Çevreden sosyal hizmetlere kadar pek çok alanda Türkiye’ye örnek işlere imza atacaklarını vurgulayan Tugay, sivil toplum örgütleriyle de daima dayanışma içinde olmak istediklerini ve her konuda iş birliğine hazır olduklarını vurguladı.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞIZ”
Karşıyaka’nın uzun yıllardır süregelen sorunlarının çözümü için projeler geliştirdiklerini aktaran Başkan Tugay, özellikle temizlik ve çevre konusunda önemli bir atılım içerisine gireceklerini söyledi. Bu çalışmaların ilk ayağında temizleme sistemi ve araç yenilenmesi, personel eksikliğinin giderilmesi gibi konular üzerine çalıştıklarını dile getiren Tugay, şöyle devam etti: “Çalışmalarımızın daha önemli olan kısmı ise geri dönüşüm ve atılan çöp miktarının azaltılması ile ilgili. Türkiye’ye örnek olacağına inandığım pek çok projeyi çok yakında görmeye başlayacaksınız. Çöplerin evlerde ayrıştırılarak toplanması, bazı özel atıklar için özel sistemler kurulması ve bu konu üzerine bir kültür oluşturmak için kapsamlı bilinçlendirme çalışmaları yapılması gibi projelerimiz var. Hava kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlayacak önlemler alacağız, kent içinden başlattığımız ağaçlandırma hamlesini tüm gücümüzle sürdüreceğiz.”

“ENERJİMİZİ GÜNEŞTEN ALACAĞIZ”
Yakın zamanda Karşıyaka’daki ikinci Güneş Tarlası’nı da kuracaklarını ifade eden Tugay, “Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in en büyük güneş santrallerinden birine sahip olacak. Ayrıca her bina için kendi kullanım ihtiyacını karşılayacak şekilde bir güneş paneli satın alma sistemi oluşturmak üzere bir özel banka ile görüşmeler yapmaya devam ediyoruz. Uygun bir kredi anlaşmasıyla her binanın kendi ihtiyacını karşılayacak bir sistem kurabilmesini sağlamak istiyoruz. Yeşil bina konsepti, dikey bahçeler, yağmur suyu toplama sistemleri gibi projeler üzerine çalışıyoruz. Karşıyaka muhtemelen Türkiye’de bütün bunların hepsinin birden en yoğun şekilde uygulandığı ilçe olacak” dedi.

HEM ÜRETİCİYE HEM TÜKETİCİYE DESTEK
Sosyal projeleriyle de fark yaratmaya devam edeceklerini vurgulayan Tugay, “Kent Koop Gıda Marketlerin yerine, yeni bir market sistemini getireceğiz. Yakın zamanda İzmir’in 4 tane büyük üretici kooperatifinin ürünlerinin satılacağı bir market açacağız. Hem üreticiye destek vereceğiz hem de vatandaşımızın sağlıklı ürünlere çok uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamış olacağız. Süpermarket anlayışı ile değil, eski tanzim satışlar gibi daha küçük boyutlu marketler ile bunu yapacağız. İki köyümüzdeki tarımsal faaliyetleri canlandırmak için başlattığımız faaliyetler sürecek. Yamanlar domatesinin ardından baharda arıcılık, sonrasında zeytin ve zeytin ürünleri üzerine çalışmalarımız olacak. Meslek edindirme kurslarımız olacak, Mutfak Sanatları Akademisi açacağız. Bunların ötesinde Karşıyakamızı teknoloji üssü haline getirmek için de önemli projeler hayata geçireceğiz. Bir Teknoloji Merkezi açacağız. Bizim dışımızda iki üniversite de bu merkeze ev sahipliği yapacak. Bundan sonraki aşamada ise en büyük hayalim olan bir Teknokent kurmak var. Ayrıca kültür ve sanat tesislerimizi geliştireceğiz. İki kapalı yüzme havuzu, engellilere özel bir havuz ile buz pateni sahası da mutlaka hayata geçireceğimiz projeler arasında” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP