DOLAR 32,3450 0.28%
EURO 35,1360 -0.02%
ALTIN 2.308,911,39
BITCOIN 22837872,16%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Birleştiren ve İyileştiren Spor!”

Cenk Karslı; “Birleştiren ve İyileştiren Spor!”

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Cenk Karslı; “Birleştiren ve İyileştiren Spor!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Birleştiren ve İyileştiren Spor!”

6 Şubatta büyük bir felaket yaşadık, etkileri uzun süre devam edecek bir depremdi. Kahramanmaraş merkezli iki deprem 13,5 milyon nüfuslu bir bölgeyi etkiledi. Enkazın kaldırılması aylar ,şehirlerin kendine gelmesi yıllar sürebilir. Felaketin ülkemize olan etkisi ise 10-15 yıl hissedilecektir. Bu büyük afetin ekonomik, toplumsal, psikolojik bir çok etkileri olacağı da aşikar. Mecburi bir göç yaşanacak, göç edenler gittikleri yerlerde iş arayacak, barınmak için ev almak/kiralamak isteyecek, çocuklar için okul arayışı olacak ve bu mecburi göçün mutlaka sonuçları olacak. Bizlere düşen görev de şehrimize gelen insanlara yardımcı olmak, rehberlik etmek ve anlayış göstermektir.

Hayat devam ediyor demek, bir an önce normale dönelim demek hiç kolay değil. 120 yaşındaki aile büyüğünüz vefat etse bile günlerce kendinizi kötü hissedersiniz, afet durumlarında ise vefat şekli –vefat sayısı-vefat edenlerin yaşı, bir çok sevdiğinizi akrabanızı aynı anda kaybetmek, anılarınızın olduğu semti, okulu, sokağı, evi yıkılmış görmek, buraları terk etmek zorunda olmak gibi duyguların insanlarda nasıl bir etki yaratacağını hayal dahi edemeyiz. Allah kimseye yaşatmasın.

Bir an önce yaralarımızı sarmaya ve her anlamda iyileşmeye, birlik olmaya ihtiyacımız var. Başka ülkeleri bilmiyorum ama ülkemizde birlik olmanın en güzel ve en hızlı yollarından biri sporu, sporun paydaşlarını kullanmaktır. Ülkemizde kulüp başkanlarına, futbolculara, basketbolculara, voleybolculara, taraftar gruplarına çok büyük bir bağlılık ve sevgi var. Bir çok derneğin, sivil toplum kuruluşunun yapamadığını spor ve taraftar oluşumları yapıyor. Trabzon – Basel maçında FB formalı taraftarlar vardı, bu görüntü hepimizi çok mutlu etti. Ülkemiz adına zor bir dönemden geçerken spor sahalarında başlayan bu birleşmenin her alana sirayet etmesi gerektiğini düşünüyorum.

2.Ligde Dünya Rekoru kırarak tarihe geçen iki efsane kulüp Karşıyaka ve Göztepe 26 Şubat 2023 tarihinde #TekTribünTekYürek sloganı ile dijital bilet satarak ‘’vicdanlarda oynanacak bir maç için satılan en yüksek bilet sayısı’’ rekoruyla yeniden tarih yazacak ve toplanan para deprem bölgesindeki yardımlar için kullanılacak. İzmir’de Türkiye’de bu denli büyük bir organizasyonu hangi dernek hangi parti yapabilirdi? Sporu sadece 3-5 kişinin bir araya gelip maç yapması ya da bir grup insanın tribünden bağırıp çağırması olarak görmemek gerektiğini bir kez daha anlamış oluyoruz.

Körfezin ayırdığı, acının birleştirdiği kardeşler, sporun birleştirici ve iyileştirici yüzünü tüm dünyaya göstererek yine tarih yazacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP