DOLAR 32,5516 0.19%
EURO 34,9491 -0.13%
ALTIN 2.443,800,33
BITCOIN 2093967-0,06%
İzmir
18°

AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Cenk Karslı; “Deprem Gerçeği!”

Cenk Karslı; “Deprem Gerçeği!”

ABONE OL
Şubat 16, 2024 06:23
Cenk Karslı; “Deprem Gerçeği!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cenk Karslı; “Deprem Gerçeği!”

6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabaha karşı Saat: 04.17’de büyük bir sarsıntıyla başlayan, ülkemizin 10 ilinde büyük yıkıma yol açan deprem nedeniyle hepimiz son derece üzgünüz.. Bir çok vatandaşımız bu deprem direkt yada dolaylı olarak etkilenmiştir. Bu nedenle Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan milli yas genelgesinde, “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekildi.’’ İfadesine yer verilmiştir.

Bunca vatandaşımızı kaybettiğimiz, bunca insanın evsiz kaldığı, üzerindeki kıyafeti dışında hiç bir şeyi kalmayan insanların sokakta soğuk havaya maruz kaldığı, canlı ya da cansız enkaz altında binlerce insanın olduğu bir ortamda spordan konuşmak tabi ki imkansız ama şu bilgiyi de vermek gerekiyor; normal olarak tüm spor organizasyonları da durduruldu. Aynı zamanda eğitim ve öğretime de ara verildi. Deprem, zengin–fakir, yaşlı–genç demeden herkesi vurdu, en tanınmış futbolcuyu da en tanınmamış voleybolcuyu da hayattan kopardı ve daha bitmedi, devam eden enkaz çalışmaları var, depremzedelerin barınma, beslenme, sağlık ihtiyaçları var, kısaca yapılacak daha çok iş var. Bu yaraların sarılması uzun zaman alacaktır ancak duyarlı vatandaşlarımızın da katkısı ile acıların bir nebze olsun dindirileceğine inanıyorum.

Karşıyaka Belediyesi vatandaşlardan gelen yardımları düzenli bir şekilde toplayıp, sınıflandırmak, kolilemek ve doğru yerlere ulaştırabilmek adına yedi ayrı merkezde yardım toplama noktaları oluşturdu. Bu noktalarda Karşıyaka Belediyesi çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının üyeleri ve gönüllüler inanılmaz bir özveri ile saatlerce yorulmak nedir bilmeden afet bölgesine yardım göndermek için çalıştı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek gerekir. Bu arada Karşıyaka Belediyesi spor tesislerinden Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonunda gurur verici bir işbirliği yaşandı. Karşıyaka Spor Kulübü; başkanından malzemecisine, A takım  basketbolcusundan  A takım futbolcusuna, menajerinden fizyoterapistine, altyapı sporcusundan antrenörüne kadar her branştan yöneticisiyle, antrenörüyle, sporcusuyla, Ana Yönetim Kurulu üyeleri ile bu olayı sahiplendi. Hem de öyle dostlar alışverişte görsün mantığı ile değil sabahın köründen gecenin 01.00’ine kadar bilfiil taşın altına elini sokan Karşıyaka Spor Kulübü organizasyonun kurulmasından kolilerin yüklenmesine kadar her aşamada Karşıyaka Belediyesi ile örnek bir işbirliği yaptı. Bu kulüp-belediye işbirliğinin tüm ülkeye örnek olması gerekir. Kimse patronluk, krallık peşinde koşmadı herkes görevini yaptı ve sonuç olarak tek bir amaç vardı; 1100 km uzaktaki depremzede dostlarımıza destek olabilmek.

Bu bağlamda yardım malzemesi gönderen, gönüllü olarak çalışan ve çalışanlara gevrek, çay, kahve, çorba, yiyecek desteği veren Kaf Sin Kaf taraftarlarına, Karşıyaka halkına  özel bir teşekkür gerekiyor. Biz güzel insanların çoğunlukta olduğu bir ülkeyiz, daha güzel günler görmeyi hakkediyoruz.

Ülkemizin başı sağ olsun.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP