DOLAR 32,3169 0.2%
EURO 35,1436 0.03%
ALTIN 2.294,230,75
BITCOIN 22900762,40%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Dünya Karşıyakalılar Günü Kutlu Olsun!..

Dünya Karşıyakalılar Günü Kutlu Olsun!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:31
Dünya Karşıyakalılar Günü Kutlu Olsun!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Karşıyakalılar Günü Kutlu Olsun!..

19 Aralık Dünya Karşıyakalılar Günü bu yıl pandemi gölgesinde de olsa her zamanki gibi büyük bir gurur ve heyecanla kutlanıyor. Karşıyaka Belediye Bandosu temsili olarak dün Çarşı içerisinde mini bir konser verirken, salgın tedbirleri dolayısıyla geniş katılımlı etkinlikler gerçekleştirilemedi. Sokaklarda, meydanlarda buluşamayan Karşıyakalılar, bu özel günün coşkusunu sosyal medyaya taşıdı.

TUGAY’DAN ANLAMLI PAYLAŞIM
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da sosyal medya hesaplarından, “Yaşam biçimi, düşünce yapısı, özgürlüğü ve özgünlüğü ile insan mozaiğinin en güzel resmedildiği kenttir Karşıyaka. 19.12 Dünya Karşıyakalılar Günü kutlu olsun!” mesajı ile birlikte, 19 Aralık’a özel olarak hazırlanan bir video paylaştı.

Çalışmalarına günler öncesinden başlanan video için Karşıyaka Belediyesi’nin halk oyunları eğitmenleri Alper Özarslan, Burak Elibüyük, Eylül Gezer, Büşra Yavaşlı, Mustafa Aykuş ile dansçılarından Fatmanur Aykurt, Uğurcan Karpuzkaldıran, Ayça Ortaer, Eylül Bice, Atalay Uyar ilçenin farklı noktalarında “Karşıyaka Zeybeğini” oynadı. Genel Sanat Yönetmeliği’ni Ahmet Diker’in yaptığı videonun müziği de Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Tarkan Erkan’ın katkılarıyla hazırlandı. Karşıyaka’nın güzelliklerini, ruhunu ve kimliğini yansıtan görüntüler; Haluk Işık’ın yazdığı ve Yüksel Ünal’ın seslendirdiği şiirle taçlandırıldı. Anlamlı video kısa sürede binlerce izleyiciye ulaştı ve büyük beğeni aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP