DOLAR 32,3427 0.18%
EURO 35,1286 -0.17%
ALTIN 2.236,73-0,29
BITCOIN 2052588-6,43%
İzmir
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
EGEMAKGÖÇ Kaldığı yerden Devam Ediyor!

EGEMAKGÖÇ Kaldığı yerden Devam Ediyor!

ABONE OL
Haziran 4, 2022 14:15
EGEMAKGÖÇ Kaldığı yerden Devam Ediyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EGEMAKGÖÇ Kaldığı yerden Devam Ediyor!

2011 yılında M.Kemal Uzunkaya ve arkadaşları tarafından kuruluşu gerçekleştirilen Ege Makedonya Göçmenleri Derneği (EGEMAKGÖÇ) iki yıl aradan sonra tekrar açıldı. Pandemi yasaklarının başlamasının ardından kapatılmak zorunda kalınan derneğin açılışı Karşıyaka Nergiz Mahallesi’nde yapıldı.

Açılış törenine; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Şevket Balla, Konak Belediye Meclis Üyesi ve İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Dernek Başkanı Birol Özkardeşler, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde bulunan siyasi parti, esnaf odaları ve STK temsilcilerinin yanı sıra Makedonya göçmeni vatandaşlar katıldı. Rumeli Balkan göçmenleri Orkestrar grubu sahne alırken Çamdibi Güreler Rumeli Göçmenleri Derneği Folklor ekibi oyunlarıyla açılışa renk kattı.

EGEMAKGÖÇ Dernek Başkanı Serdar Bahar, açılışından kapanışının yapıldığı 2011 yılına kadar dernek olarak çok önemli projelere imza attıklarını belirtti. Pandemi nedeniyle herhangi bir faaliyet yapılamadığı için derneği kapatmak zorunda kaldıklarını dile getiren Serdar Bahar, “Derneği kapatalım ve oraya harcayacağımız parayı ihtiyaçlı hemşehrilerimize verelim dedik ve derneği kapattık. Bugün EGEMAKGÖÇ’ün geçmişte neler yaptığını hemşehrilerimiz iyi bildiği için pandemi bitti. Şimdi derneği tekrar harekete geçirmeniz gerekiyor diye çok talep geldi. Biz de hemşehrilerimize yeniden hizmet etmek için derneğimizi yeniden kurduk ve bu coşkulu kalabalıkla beraber açıyoruz, kaldığımız yerden devam ediyoruz” diye konuştu.

Serdar Bahar’ın başkanlığında kurulan dernek yönetimi şu isimlerden oluştu: M. Kemal Uzunkaya, Önder Yapıcı, Semiye Savran, Fatoş Hacıoğlu, Hatice Algül, Yusuf Şahinkaya, İsmail Kasalar, Muharrem Aksu, Hasan Dervişoğlu, Ali Kaplaner, Recep Şikar, Birol Ayvataş, Metehan Çiçekdağ,

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP