DOLAR 32,4782 -0.05%
EURO 34,8577 -0.37%
ALTIN 2.448,190,51
BITCOIN 20920590,48%
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Ender Yorgancılar; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Ender Yorgancılar; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 12, 2022 13:18
Ender Yorgancılar; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ender Yorgancılar; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu Karşıyaka Spor Kulübü’nün çeşitli kademelerinde görev yapan, yıllarca Karşıyaka’ya ve kulübe hizmet veren Ender Yorgancılar…

Karşıyaka’nın bambaşka bir dünya olduğunu dile getiren Yorgancılar, “Karşıyakalı olmak bir ayrıcalıktır; Kaf Sin Kaf, 35,5 ne derseniz deyin Karşıyaka başka bir yaka yaşamak lazım” şeklinde konuştu.

1957 yılında dünyaya gelen Ender Yorgancılar meslek hayatına atıldığı günden itibaren İzmir’e hizmet etmeyi kararlılık ve azimle devam ettirmekte ve hali hazırda Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  olarak görev yapmaktadır. Yaşamının büyük bir çoğunluğunu Karşıyaka sokaklarında geçiren Yorgancılar’ın Karşıyaka Spor Kulübü’nde de yöneticilik ve şube başkanlığı görevlerini yapmıştır.

“YAŞAMAK LAZIMDI”

Çocukluğunun geçtiği Karşıyaka’yı “yaşamak lazım” sözleriyle ifade eden Yorgancılar, eskiden Karşıyaka’da herkesin birbirini tanıdığını ve arkadaş olduğunu belirterek, “Doğduğum, büyüdüğüm, çocukluğumun geçtiği yer Karşıyaka… Cumhuriyet Okulu, evimizin arkası, okul önü, macuncular, muhallebi satanlar, anlatmakla bitmez; yaşamak lazım Karşıyaka’yı. Komşuluk ilişkileri çok özeldi; herkes birbirini tanırdı, saygı ön plandaydı. O zamanlar çarşı çok farklı bir dünyaydı, girince bütün esnaf baştan sona kadar arkadaştı, tanıdıktı. Şimdilerde çoğu rahmetli oldu. Fırıncı Namık Ağabey, ilk dükkân ve diğerleri; Celal‘in meyhanesi, Tilla Restoran, Usman Eczanesi, Temizocak, Sakıpağa, peynirciler… Her şey taze, her şeyi bulabileceğiniz bir alışveriş merkezi… Selam vermeden geçtiğimiz dükkan yoktu, yaşamak lazımdı” dedi.

“O ANI UNUTAMAM”

Karşıyaka Spor Kulübü’nde önemli isimlerle birlikte yöneticilik yaptığını belirten Yorgancılar, şampiyonluk sonrası oyuncuların ona imzalı bir saat hediye ettiğini hala unutamadığını bildirdi. Yorgancılar şunları kaydetti: “Kaf Sin Kaf’a gelince, Rahmetli Erol Özışıkçılar döneminde rahmetli Gencer Koyuncuoğlu ağabeylerim ile yöneticilik dönemi başladı. 80 bin kişi ile izleyici rekorunun kırıldığı Karşıyaka-Göztepe maçında yöneticiydim, o maçı hiç unutamam. Daha sonraki yıllarda da yöneticilik yaptım. En son İskender Mesudiyeli Başkanımızın döneminde Futbol Şube Başkanlığı görevini yürüttüm. O dönemde 1. Lig’e çıkıp şampiyon olduk. Hayatımda unutamadığım anlardan biri de kalecimiz Juriceviç ve takım oyuncularımız son antrenmanda beni sahaya davet edip arkası imzalı altın bir saat hediye ettiler o anı hiç unutamam, yaşamak lazım.”

“İSTEYİNCE HER ŞEY OLUYOR”

Tenis Şubesi Başkanlığı görevine geldikten sonra çeşitli isimlerin de desteğiyle pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Yorgancılar, kulübün tenis branşında da hızla başarı kaydettiğini vurgulayarak, “Evim kulübün yanında olduğu için aşağıda Friday Restoran vardı, Karşıyakalılar genellikle akşamları orada buluşurdu. Bir akşam arkadaşlarla konuşurken Karşıyaka Spor Kulübü Tenis Şubesi’nin seçimi olacağını, benim de başkan olmamı arzu ettiklerini ifade ettiler. Yapılacak çok iş vardı, iyi bir yönetim kurduk ardından hemen işe başladık. Tüm kortları yeniledik, Allah rahmet eylesin Ahmet Piriştina Ağabey çok destek olmuştu. Aydınlatmalar, koltuklar hepsi değişti; orayı tam bir uluslararası turnuva yapmaya uygun bir hale getirdik. Balkan Şampiyonası’nı gerçekleştirdik. Milli tenisçi  sayımız arttı, isteyince oluyor” diye konuştu.

Karşıyaka Spor Kulübü’ne emek vermiş herkese teşekkür eden Yorgancılar, Yaşar Holding kurucusu Selçuk Yaşar’a da teşekkür ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şunu da söylemek istiyorum: Kulüpte geçmişte görev yapmış tüm başkan, yöneticiler ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkür değerli büyüğüm Sayın Selçuk Yaşar Ağabeyim ve Yaşar Şirketler Grubu’na. Onların desteği olmasaydı bugün ne bu tesisler ne de basketbol ve diğer branşlar hayatta olmazdı.”

“AYRICALIKTIR”

Karşıyaka’nın kendi yaşamında çok önemli ve özel bir değer olduğunu vurgulayan Yorgancılar, Karşıyakalı olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirttiği konuşmasında şunları kaydetti. “Karşıyakalı olmak bir ayrıcalıktır; Kaf Sin Kaf 35,5 ne derseniz deyin Karşıyaka başka bir yaka yaşamak lazım.”

İzlem Arıgümüş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP