DOLAR 34,3122 0.21%
EURO 37,2200 -0.48%
ALTIN 3.017,79-0,07
BIST 8.885,000,24%
BITCOIN 2348866-1,64%
İzmir
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hüseyin Hamamcı “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Hüseyin Hamamcı “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 13, 2022 15:04
Hüseyin Hamamcı “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hüseyin Hamamcı “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu; kulübe futbolculuğu ile ayrı, teknik direktörlüğü ile ayrı hizmet veren, Karşıyaka Spor Kulübü’nün unutulmaz teknik direktörü Hüseyin Hamamcı… Takıma dair bağlılığını hala taze tutan Hamamcı; sporculuk kariyeri, KSK’nin dünü ve bugününe dair önemli açıklamalarda bulundu.

Futbolculuktan teknik direktörlüğe geçişi hakkında açıklama yapan Hüseyin Hamamcı şunları kaydetti:

“1974 yılında Karşıyaka’ya sporcu olarak geldim, 1980 yılına kadar aktif sporculuk dönemim oldu. 1980 yılında Göztepe ile şampiyonluk yarışında son maçımızdı, ben de o sezon futbolu bıraktım. Çünkü çok yorulmuş ve yıpranmıştım. Takımda daha çok savunmada yani stoper olarak oynuyordum, antrenörlük hiç aklımda yoktu. Rahmetli Doğan Emültay Hoca bana bu konuda öncülük etti. Beni bu alana yönelmem konusunda destekledi. Antrenörlük konusunda herhangi bir eğitimim yoktu. Kulüp Başkanımız Erol Özışıkçılar aradı, Karşıyaka’daki altyapı gençlerinin hocası olarak işe başla dedi. Orada göreve başlayınca diploma alabilmek için müracaat ettim. O zamanlar antrenörlük diploması almak da zordu, süreç baya uzundu; şimdiki gibi iki tane kurs sonrasında diploma vermiyorlardı. Önce amatör takım diploması aldım; sonra C, B, A kurslarına gittikten sonra teknik direktörlük, pro lisans ve güncelleme olmak üzere toplam yedi aşamadan geçtim. Bu süreç içerisinde genç takımda 3 sene hocalık yaptım ve diplomalarımın derecesini yükselttim. Yılmaz Gökdel, Kadri Aytaç, Tamer Kaptan, Nevzat Güzelırmak, Candan Tarhan hocalarımın bana büyük desteği oldu; onların yanında 4 sene yardımcılık yaptım. 1991 yılında teknik direktörlük kursuna devam ederken Ayvalıkgücü’nde ilk teknik direktörlüğüm ile kariyerim başladı. Ayvalıkgücü 2. Lig’de oynuyordu, o sene bir başarı elde ettik ve ligi 3. olarak bitirdik. Oradan sonra 2 sene Çanakkale Dardanelspor’da çalıştım. Oradayken Türkiye Kupası’nda Galatasaray ile çeyrek final oynadık.”

BEN OLSAYDIM KÜME DÜŞMEZDİ
Karşıyaka Spor Kulübü’nde teknik direktörlüğe zorlu bir müsabakayla başladığını belirten Hamamcı, bunun sonucunda ayılma kararı aldığını söyledi. Hamamcı, “1994 yılında da kutsal topraklara geri döndüm. O sene takım ligden düşmüştü. 2. ligdeyken takımın başına geçtim ve o yıl şampiyon olduk. Sonrasında birçok kulüpten teklif almama rağmen sponsorumuz Selçuk Yaşar devam etmemi istedi. Zaten benim Karşıyaka ile mukavelelerim rakamsal değildir, imzayı atıp geçtim çoğu zaman. O sene lige başladık ve ilk maçımızda Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşmak durumunda kaldık, müsabakayı kaybettik. İzmir’de de Eskişehir ve Van maçlarını kazanarak puan aldım. O maçlardan sonra takımdan ayrılmak zorunda kaldım. Çünkü o dönemde transferler çok çalkantılı geçmişti, kulübe zarar vermek istemedim. Karşıyaka o sene tekrar küme düştü. En büyük üzüntüm de budur, kalsaydım takım küme düşmezdi; buna izin vermezdim. Çünkü teknik direktörlük yaşamımda hiçbir takımı küme düşme pozisyonuna sokmadım. O zamandan beri Süper Lig’de oynayamıyoruz, bu bizim için çok büyük bir üzüntü” ifadelerini kullandı.

O STAD YALI’YA YAPILMALI
Karşıyakalıların kanayan yarası haline gelen stat meselesi hakkında konuşan Hamamcı, stadın tarihsel bir döneme tanıklık ettiğini vurgulayarak, “Karşıyaka’dan sonra başka takımlarla da çalışmaya devam ettim. Yaklaşık 13-14 senelik bir teknik direktörlük hayatım oldu. Karşıyaka çok büyük bir camia, büyük bir taraftar topluluğu var. Bu kulübün hak ettiği, layık olduğu Süper Lig’de olması gerektiğine inanıyorum. Şu an bizim tesis problemimiz var bu aşılmalı ve stadımız yapılmalı. Stadın eski yerine yapılmasını diliyorum çünkü orası bizim için olağanüstü tarihi bir yer, bizim bütün anılarımız orada. Oradan basketbol, futbol, güreş, yelken şampiyonları çıktı. O stadın hatıraları bütün Karşıyaka’nın üzerinde. Oraya kesinlikle stat yapılmalı. Eğer yapılmayacaksa son çare, altyapı tesisleri olarak kulübe kazandırılmalı. Çünkü bizim altyapı açısından da çok zenginleşmiş tesislerimiz yok. Bugün Karşıyaka tarihindeki tüm başarılarda kendi altyapısından yetişmiş sporcuların payı vardır. Karşıyaka kendi çocuklarıyla başarı elde etmiştir. Şu an Karşıyaka Belediye Başkanımız bu konuyla ilgili kulübe destek veriyor, her türlü imkanı severek sağlıyor. Böyle bir başkanımız varken bu stadın yapılması işinin daha kolaylaşacağına inanıyorum. Zaten bulunduğumuz lig bizi yeterince üzüyor, bizim yerimiz burası değil. Bir de stadımız yok iyice kahroluyoruz, bütün hepsi üst üste geldi” şeklinde konuştu.

SPOR ŞEHRİ KARŞIYAKA
Karşıyaka’nın en kısa zamanda eski güçlü dönemlerine dönmesi gerektiğini dile getiren Hamamcı, “Ben Turgutlu doğumluyum, 15 yaşında Altay genç takımına transfer olarak İzmir’e geldim. Karşıyaka çok güzel bir şehir ve Karşıyaka spor şehri. Buradan gerçekten bütün spor dallarında temsilciler yetişti. Burada yetişen sporcular başka yerde yok; büyük kulüplerde, milli takımda oynayan sporcularımız var. Karşıyaka’nın eski konumunda her sokakta bir mahalle maçı görürdük. Şimdi mahalle aralarında futbol oynayacak oyuncu yok. Ben altyapıda çalışırken dört tane oyuncumu sokakta oynadığı esnada görüp buldum ve bu çocuklar en son A Milli Takım’a gitti. Karşıyaka nüfus olarak çok büyüdü, o yüzden altyapı tesislerinin gelişmesi ve genişlemesi gerektiğini söylüyorum. Oradan yetişen çocuklarla daha fazla oyuncu potansiyelini yaratmamız lazım. Burada belediyeyi de boş geçmemeliyiz, belediyenin de büyük potansiyeli var. Karşıyaka Spor Kulübü bu potansiyelden yaralanmalı” diye açıkladı.

BİZİM YERİMİZ BURASI DEĞİL
Karşıyaka futbol takımın şu an mücadele ettiği ligin hak ettiğinin altında olduğuna değinen Hamamcı, “Şu an tek dileğimiz takımın bu ligden çıkması, bizim bu ligde ne işimiz var? Bulunduğumuz lig gerçekten bizi yaralıyor. Kulübümüzü, takımımızı çok seviyoruz ama bizim artık bu liglerden sıyrılıp gerek yerimizde olmamız gerekiyor. Bununla beraber tesisleşmenin de hızla devam etmesi lazım, bu moral-motivasyon açısından da çok önemli. Birinin olup diğerinin olmaması başarıyı getirmez, ikisi birlikte yürümeli. FIFA dosyalarının kapanması bizim için büyük bir gelişme. Bunların devamının gelmesi gerekiyor; bu da takımın şampiyon olması, tesisleşmesi demek. Karşıyaka şu an geçiş döneminde, tüm hedeflerin tamamlanması için herkesin destek olması lazım. Birlikte olup, birlikte başarmalıyız. Sahip olduğumuz taraftar potansiyelini de değerlendirmemiz lazım” dedi.

ASLA TERK ETMEYİZ
Eski sporcuların yeni nesillere tecrübeleri ile öncülük ederek yolunu aydınlatacağı görüşünü savunan Hamamcı şunları kaydetti: “Biz bu kulüpte üzüntüler yaşadık, çok sevinçli günlerimiz de oldu. Ama Kaf Sin Kaf’lı olan hiç kimse hiçbir zaman Karşıyaka’yı terk etmemiştir, etmez de. Karşıyaka’ya sonradan gelenlere de Karşıyaka’da doğanlara da Kaf Sin Kaf’lı olmalarını aşılamaya çalışıyorum. Bir kulübün taraftarının çoğalması demek, o dönemde yaşayan çocukların şampiyon takımı tutması demektir. Karşıyaka’daki başarılarımız yeni nesillere öncü olacak. Karşıyaka gerçekten çok köklü, bütün branşlarda başarılı bir kulüptür ve tekrardan eski günlerine dönmek zorunda. Bizim eski sporcular, teknik direktörler olarak bir araya gelebileceğimiz bir alan olmalı. Bizim kulübümüzün yıkılması dağılmamıza neden oldu, eskiden kulübün altında toplanırdık. Yalı’ya stadın ve tesisin olmasını istememizin en büyük nedenlerinden bir tanesi de budur. Karşıyaka’nın eski sporcularının bir arada olması lazım. Bizlerin beraber olması demek Karşıyaka’daki bütün spor dallarını daha da güçlenmesi demek. Sporun içerisinden gelen tecrübeli kişileriz ve bunları aktarmaya hazırız.”

Son olarak günümüz Türk futbolu hakkında eleştirilerini kaydeden Hamamcı, “Türk futbolu son senelerde çok fazla geriye gitti. Profesyonel ligdeki takımların geriye gitmesi teknik anlamdaki yaratıcı oyuncunun azlığından dolayı geriye gitti. Yabancılara yönelmek de endişe uyandırıyor. Bizim potansiyelimiz var, altyapıdan oyuncu yetiştirmek zorundayız. Şu anda Türkiye’de yetenekli oyuncu sayısı çok az. Biz teknik direktörler olarak yıldız oyuncu özlemi çekiyoruz, şu anda statik bir oyun oynanıyor. Spor her şeyin önünde gelen bir faktördür, bu sporu üst düzeylere taşımalıyız” dedi.

İzlem Arıgümüş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Kopyalamayın ! Her hakkı saklıdır .