DOLAR 32,3485 0.24%
EURO 35,0799 -0.17%
ALTIN 2.307,031,31
BITCOIN 22910033,30%
İzmir
22°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Karşıyaka’dan Sinema İzmir’e Tam Destek!..

Karşıyaka’dan Sinema İzmir’e Tam Destek!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:27
Karşıyaka’dan Sinema İzmir’e Tam Destek!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka’dan Sinema İzmir’e Tam Destek!..

Karşıyaka Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan İzmir Vakfı – Sinema Ofisi bünyesindeki “Sinema İzmir Projesi Destek Ağı’na katıldı. Üyelik protokolüne imza atan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’de sinema sektörünün gelişmesi ve kültür ekonomisinin güçlenmesi için katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

KOLAYLAŞTIRICI ROL ÜSTLENECEK
İzmir Sinema Ofisi Proje yetkililerinin katılımıyla imzalanan protokol çerçevesinde; Karşıyaka Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde gerçekleşecek film yapım çalışmalarında kolaylaştırıcı rol üstlenecek. İmkân ve ihtiyaçlar doğrultusunda sinema projelerine sosyal ve fiziki destek sağlanacak. Lokasyon – çekim bölgeleri envanteri geliştirilecek. Düzenli bir iletişim ağı kurularak sinema faaliyetlerine ilişkin karşılıklı bilgi paylaşımlarında bulunulacak, faaliyetlerin kamuoyuna duyurulması ve tanıtılması için iş birliği yapılacak.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”
Sinema İzmir Projesi’nin hem İzmir’in tanıtımına ve kent ekonomisine, hem de sinema sektörünün gelişime önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Ege’nin ve İzmir’in incisi Karşıyaka, bu önemli projenin lokomotiflerinden biri olacaktır. Sinema İzmir Projesi Destek Ağı’nda aktif şekilde rol almaya ve üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Birlikte güzel çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

İZMİR, İSTANBUL’A ALTERNATİF OLACAK
İzmir Sinema Ofisi Proje Yürütücüsü Yusuf Saygı da İzmir’i sinema sektörünün yeni cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “İzmir Sinema Ofisi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in vizyon projelerinden biri olarak hayata geçti. İzmir’de sinema sektörünü geliştirmeyi ve yapımcıları kentimize çekmeyi, bu sayede İzmir’in kültür ekonomisinden daha fazla pay almasını sağlamayı ve her yıl yüzlerce öğrenci mezun eden İzmir üniversitelerinin yetiştirdiği insan kaynağını besleyecek bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyoruz. Sinemanın yanı sıra dizi, klip, reklam filmi gibi sektöre dair farklı prodüksiyonlara da daha fazla ev sahipliği yapmak istiyoruz. Proje çerçevesinde, İZKA desteğiyle kentimizde sinema açısından değer taşıyan lokasyonları derliyoruz. Önemli yapımcılarla görüşmelerimiz de devam ediyor. Bu yolda sağlanacak her türlü katkı çok kıymetli. Başkanımız Cemil Tugay’a destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP