DOLAR 32,5880 0.3%
EURO 35,0275 0.14%
ALTIN 2.460,711,02
BITCOIN 21002610,91%
İzmir
20°

AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Müfit Arslanalp; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Müfit Arslanalp; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 12, 2022 13:20
Müfit Arslanalp; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müfit Arslanalp; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu, Karşıyaka Spor Kulübü erkek voleybol takımında mücadele ederek çeşitli başarılara uzanan Müfit Arslanalp…

Yeşil-kırmızı formayı sırtına giydiği ilk andan itibaren onur ve gururla taşıdığını dile getiren Arslanalp, “Karşıyaka Spor Kulübü’nde geçen sporculuk dönemlerimin ardından bugün, Karşıyaka’nın Yaşayan Efsanelerinden biri olarak anılmak benim için çok gurur ve onur verici bir şey” dedi.

17 Temmuz 1957 yılında İzmir’de dünyaya gelen Müfit Arslanalp, hayatı ve sporculuk kariyeri hakkında önemli bilgiler verdi. Atletizm ve voleybol branşlarında uzun yıllar sporculuk yapan Arslanalp; “İzmir Özel Türk Kolej’inde eğitim aldım ardından Ege Üniversitesi’ne gittim. Türk Koleji’nde lise son sınıf öğrencisiyken hem voleybol hem de atletizm branşlarında milli takım onurunu yaşadım. Atletizmde yüksek atlama, uzun atlama, 100 metre, 4 çarpı 100 metre ve bayrak yarışlarında İzmir birincilikleri ile Türkiye ikincilik ve üçüncülüklerini yaşadım. Voleybol serüvenime de İzmirspor ile başladım. Birlikte Türkiye üçüncülüğünü yaşadık. Sonrasında Ankara Muhafızgücü’ne askerliğimi yapmak üzere gittim. O tarihlerde Muhafızgücü Türkiye’nin en güçlü takımı unvanını aldı. 2 sene boyunca şampiyonluğa oynadık. Eczacıbaşı, Muhafız sıralaması hep devam etti.”

KSK İLE İZMİRE DÖNDÜM

Başka bir takımda oynarken Karşıyaka Spor Kulübü’ne transfer olduğunu, bu vesile ile iş hayatında da bir takım değişiklikler olduğunu dile getiren Arslanalp konuşmasına şöyle devam etti: “Askerliğimin bitiminde Ankara SSK Kulübü’ne transfer oldum. Yaklaşık 1 buçuk sene sonra Karşıyaka Spor Kulübü’nün isteği üzerine İzmir’e geri döndüm. Voleybol Şube Başkanı Atilla Üzel’in gayretlerini hiçbir zaman unutamam. Selçuk Yaşar Bey’in transfer sonrası yönlendirmesiyle Yaşar Holding bünyesinde Ege Gübre’de satın alma müdürlüğüne ulaşan yöneticilik yaşamım oldu.”

“KSK FORMASINI ONURLA TAŞIDIM”

Karşıyaka formasını onurla taşıdığını, voleybolda önemli başarılar elde edildiğini ancak önemli olanın branşların değil Karşıyaka Spor Kulübü’nün başarıları olduğunu vurgulayan Arslanalp, “Bizim dönemimizde ezeli iki rakip olan Karşıyaka-Göztepe rekabeti futbolda çok yoğun bir şekilde yaşanıyordu. Deplasmanlı voleybol liginde Karşıyaka bizim dönemimizde adeta altın yılı yaşadı. İzmir’de mağlup etmediğimiz takım kalmadı. Karşıyaka ile ben İzmirspor’da oynarken her zaman rakiptik. Oradan sonra 1979 yılında Karşıyaka’nın yeşil-kırmızılı formasını giydim ve daima onurla taşıdım. Her zaman futbol ön plandaydı ancak voleybolda elde ettiğimiz başarılar onursal başkanımız Selçuk Yaşar’ı da tabii ki çok mutlu ediyordu. Görevimiz her zaman Karşıyaka Spor Kulübü’nün başarı elde etmesini sağlamaktı.”

“ASLA UNUTAMAM”

Bir Yunan takımı ile karşılaşmada deprem meydana geldiğini buna rağmen seyircilerin maçı izlemeye devam ettiğini hala duygulanarak hatırladığını dile getiren Arslanalp, “İraklis maçında 5 bin seyircinin önünde oynarken, 2 bin seyirci de salon dışından maçı takip ediyordu. Maç devam ederken bir deprem meydana geldi ama buna rağmen tek bir kişi bile salonu terk etmedi. Kötü bir doğa olayıydı ama seyircinin bu tutumu bizi daha çok motive etmişti. 1981-1982 senesinde Hisarbank Kulübü çok güçlüydü. Biz onları 3 saat süren bir mücadelenin ardından 3-2 yenmiştik. Bu galibiyet sonrası seyirci bizleri omuzlarına alarak taşımıştı. Hala hatırladığımda gurur duyar ve mutlu olurum” dedi.

Karşıyaka divan kurulu üyeliğinin de devam ettiğini bildiren Arslanalp konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Karşıyaka ile birlikte çeşitli başarılarda yer alma şansım oldu. Türkiye dördüncülüğü ile konfederasyonda Avrupa’da dördüncülüğe uzandık. Hala daha Karşıyaka Spor Kulübü’nde Divan Kurulu üyeliğim devam ediyor.”

Unutamadığı başka bir anısından söz eden Arslanalp; “Yanlış hatırlamıyorsam Hasan Denizkurdu başkanlığında terfi maçlarında şampiyonluğa oynuyorduk, Ereğli’deydik. Hasan Denizkurdu’na küfür etmişlerdi. Takım halinde tribüne doğru yürümüştük. Üstelik bununla birlikte rakip takımı da yenmiştik.”

“ÖZEL BİR CAMİA”

Karşıyaka’nın çok farklı ve ayrı bir camia olduğunu sözlerine ekleyen Arslanalp, camianın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum, “Her şeyden önce Karşıyaka Spor Kulübü’nde geçen sporculuk dönemlerimin ardından bugün, Karşıyaka’nın Yaşayan efsanelerinden biri olarak anılmak benim için çok gurur ve onur verici bir şey” dedi.

İzlem Arıgümüş

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP