DOLAR 32,5503 0.22%
EURO 34,8073 0.06%
ALTIN 2.487,620,15
BITCOIN 20710864,15%
İzmir
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Seyhan Evlioğlu; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Seyhan Evlioğlu; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 12, 2022 13:09
Seyhan Evlioğlu; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seyhan Evlioğlu; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu, Karşıyaka Spor Kulübü’nde yöneticilik yapan, hayatını adadığı KSK Yelken Şubesi’nde çeşitli başarılara imza atan Seyhan Evlioğlu…

Çocukluk yıllarından itibaren Karşıyaka Spor Kulübü uğruna emek verdiğini belirten Evlioğlu, “Hakikaten bizim kanımız yeşil-kırmızı akar, öyle bir gençlik yaşadık. Hayatım Karşıyaka, hayatım Karşıyaka Spor Kulübü” dedi.

Babasının memuriyeti sebebiyle 20.05. 1951 yılında Adana’da dünyaya gelen Seyhan Evlioğlu, 1955-1956 yıllarında kutsal topraklar olan Karşıyaka’ya geri döndüğünü dile getirdi. Eğitim hayatının ardından mali müşavirlik yapmaya başladığını belirten Evlioğlu, meslek hayatında 46 yılı geride bıraktığını söyledi. Çocukluk yıllarında Karşıyaka Spor Kulübü’ne gitmeye başladığını belirten Evlioğlu kulüp yaşamı hakkında şunları kaydetti: “Çocukluktan itibaren Karşıyaka Spor Kulübü ile iç içeydim. 10-12 yaşlarındayken yelken şubesine gidip gelmeye başladım. Bostanlı’da oturduğumuz için yelkene bisikletle ya da yürüyerek gidiyordum, o zamanlar bu kadar araç yoktu. Bir süre sonra Karşıyaka Spor Kulübü’ne ait olmaya başladım. Artık hem taraftar hem de orada vakit geçiren bir grup olmaya başladık. 1980’lerin başında Serdar Zenger Ağabey’in desteğiyle şube yönetimine katıldım. Hala da yelkeni bırakmadım.” 

KULÜP BAŞKANI OLDUM

KSK’de bir dönem başkanlık görevinde bulunduğunu dile getiren Evlioğlu konuşmasına şöyle devam etti: “1986 yılında basketbol şubesinde idarecilik görevine geldim. O da mutlu bir başlangıçtı, o sene şampiyon olduk ve bu 1. Lig için bir ilkti. 1999 yılında kulüpte ana yönetimde de çalışıyordum, sonra bir kaos ortamı oluştu. Yönetim kurulu başkanlığı için bir aday yoktu, arkadaşlarımızla bir araya geldik ve biz bu işi yaparız dedik. O sene kulüp başkanı olarak seçildim ve göreve geldim. 2000 yılına kadar da görevime devam ettim. Tüm branşlarımız için güzel işler yapmaya çalıştık ama Karşıyaka Spor kulübü yönetimleri için imkanlar her zaman biraz zor olmuştur. Çünkü hep bir maddi sıkıntı içerisindeyiz, bu sıkıntılar eksik olmadı.”

“25 SENEDE 2 BİN 500 SPORCU”

Yelken şubesinde 25 yılını  doldurduğunu kaydeden Evlioğlu, “2001 yılında yönetimden ayrıldım, yerimizi başka arkadaşlarımıza devrettik. Ben 3-4 sene kadar uzak kaldım, 2005 yılında yapılan seçimler ile yeniden yönetim kuruluna girdim ve yelken şubesini tekrar idare etmeye çalıştım. Bu şubede 25 senede yaklaşık 2 bin 500 sporcu yerleştirdik. Üç tane dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonlukları, Balkan şampiyonlukları, ulusal ve uluslararası çeşitli başarılar yaşadık. Türkiye’nin ortalamasının çok üzerinde bir kazanıma sahibiz” dedi.

“TALEP ÇOK, İMKAN YOK”

Yelkene çok fazla talep olduğunu fakat imkanların kısıtlı olduğunu belirten Evlioğlu, “Geçtiğimiz sene pandemi etkisiyle son derece sıkıntılı günler yaşadık. Ama bu sene güzel çalışmalar yapmaya başladık, yelken ile ilgilenen yeni çocuklarımız var. Şubemize yeni değerler kazandırmaya çalışıyoruz; 60’a yakın yeni sporcumuz var, 8 sporcumuz da hala Milli Takım’da. Kurslar için çok fazla da talep alıyoruz ama imkanlar yeterli olmuyor. Çünkü her bir kursiyerimiz için tekneye ihtiyaç duyuyoruz, bunun da maliyeti çok yüksek” diye konuştu.

“DÜZGÜN İNSANLAR YETİŞİYOR”

Spor yapan insanların kötü alışkanlıklardan uzak kalarak düzgün birer birey olarak yetiştiğini ifade eden Evlioğlu, “Yelken oldukça zor bir branş ama bize gelen birçok kardeşimiz şu an çok iyi yerlerde. Ama en önemlisi spor yaptıkları için kötü alışkanlık ve bağımlılıklardan uzak kalmış oluyorlar. Neticede çoğunlukla düzgün insanlar çıkıyor içimizden” diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

Yelkende özellikle İstanbul takımlarının çok güçlü olduğunu bu nedenle şampiyon olduklarında İstanbul’da kutlama yapmanın başka bir duygu olduğunu vurgulayan Evlioğlu, “1987 yılında basketbolda şampiyon olduğumuz sene İspanya Pao’ya deplasmana gitmiştik. Önce Paris’e indik oradan Pao kentine gidiyoruz. Uçaktayız ha düştü ha düşecek endişe içindeyiz. Sonradan öğrendik meğer uçak çok yükselmiyormuş, orada da hava boşlukları onu yaratıyormuş. Şimdi düşününce gülerek hatırladığım bir anı diyebilirim. Yelken takımıyla onlarca deplasmana gittim, birçok anı yaşadım. Hepsi benim için çok kıymetli olmakla birlikte bir tanesini hiç unutmuyorum. bizim 4.70 sınıfı dediğimiz büyük branşta ikili teknelerde Türkiye Şampiyonu olduk. Bu şampiyonalardan bir tanesi İzmir’de bir tanesi İstanbul’da olurdu. Çünkü yelken de bu iki şehir başı çekerdi. İstanbul çok güçlü bir takımdı ve orada şampiyon olduktan sonra bunu İstanbul’da kutlamak çok ciddi bir anı” şeklinde konuştu. 

“HAYATIM KARŞIYAKA”

Evlioğlu Karşıyaka ve Karşıyaka Spor Kulübü’ne olan duygularını şu cümlelerle özetledi: “Karşıyaka Spor Kulübü 1912’de kuruldu. Benim gençlik yıllarımda Karşıyaka az bir nüfusa sahip bir kentti. Hakikaten bizim kanımız yeşil-kırmızı akardı, öyle bir gençlik yaşadık. Benim hayatım Karşıyaka, hayatım Karşıyaka Spor Kulübü. Her zaman hayatımızda çok ciddi bir yeri vardı, bu böyle de devam edecek. Ömrümün yettiği kadar Karşıyaka Spor Kulübü için çalışmaya, kulübe hizmet etmeye devam edeceğim.” 

İzlem Arıgümüş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP