DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2080827-1,30%
İzmir
15°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Yaşar Aksoy; Karşıyaka Belediyesine Teşekkürlerimle!

Yaşar Aksoy; Karşıyaka Belediyesine Teşekkürlerimle!

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:33
Yaşar Aksoy; Karşıyaka Belediyesine Teşekkürlerimle!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Yaşar Aksoy; Karşıyaka Belediyesine Teşekkürlerimle!
.
Dr. Cemil Tugay başkanlığındaki Karşıyaka Belediyesi, merhum Karşıyaka eski Belediye Başkanı A.Kemal Baysak’ın başkanlığı döneminde 1997’de törenle “Yaşar Aksoy Sokağı” ismi verilen 1850 numaralı sokak üzerinde, Kaya Bekat Parkı yanındaki “Yaşar Aksoy Kitaplığı”nı yine törenle açtı.
Yani 24 yıl sonra tüm ailemizin hatıralarıyla dolu sokakta yine mutlu saatler yaşadık.
Dr. Cemil Tugay’ın “yazarlarımıza ve eserlerine sahip çıkmalıyız” ana fikri üzerinde gerçekleştirdiği açış konuşması ve eski Kültür Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başdanışmanı Prof. Suat Çağlayan’ın yazar Yaşar Aksoy’un edebi değeri üzerine yaptığı konuşmadan sonra, semt halkının imza kampanyası, yoğun desteği ve kitap bağışı sonucunda Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdür Şebnem Yüncü ve ekibinin değerli katkılarıyla gerçekleşen “Yaşar Aksoy Kitaplığı” hayata geçti.
Projeyi başından itibaren özveri ile destekleyen Bahçelievler Mahallesi muhtarı Serdar Çoban, semt önderi Mehmet Karal, CHP Belediye Meclis üyesi yazar Ahmet Diker, iki dönem İzmir CHP Milletvekilliği yapmış yeğenim Karşıyakalı Ali Rıza Bodur, Osmanlı döneminde 1887’de kurulan belediyenin ilk Karşıyaka Belediye Başkanı Çömezzade Hacı Mehmet Efendi’nin torunu İnci Afşaroğlu, İzmir Gazeteciler Cemiyetini temsil eden yönetim kurulu üyesi gazeteci Esat Erçetingöz, Karşıyaka’da her seçimde liste başı olan eski belediye meclis üyesi Mehmet Ersoy, Prof. Suat Çağlayan, Karşıyaka Müftüsü, Dr. Cemil Tugay ve Yaşar Aksoy’un da katılımı ile alkışlar içinde açılış kordelası kesildi.
Yaz kış, tüm mesai saatleri boyunca açık kalıp, semt halkına kitap okuma sevgisini aşılayacak olan kitaplık, ağaç dikme eylemi ile sona erdi..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP