DOLAR 32,6036 0.38%
EURO 34,8387 0.29%
ALTIN 2.503,210,77
BITCOIN 21018615,69%
İzmir
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Azat Yeşil; Anıtkabir’i de, Ayasofya’yı da  Restore Ettik!..

Azat Yeşil; Anıtkabir’i de, Ayasofya’yı da Restore Ettik!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:27
Azat Yeşil; Anıtkabir’i de, Ayasofya’yı da  Restore Ettik!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azat Yeşil; Anıtkabir’i de, Ayasofya’yı da Restore Ettik!..

Ayasofya’da namaz hayalim gerçek oldu…

İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, 2007 yılında Ayasofya Camii avlusundaki türbelerin restorasyonunu üstlendiğini belirterek, “O dönemde camiye dönüştürülmüş Ayasofya’da namaz kılmayı hayal ediyordum, bu hayalim gerçek oldu” dedi. Yeşil, “Restore çalışmaları sırasında içimden hep geçirmiştim. Burası tekrar cami olsa ve bir namaz kılmayı Rabbim bana nasip etse diyordum. Restorasyondan 13 yıl sonra ilk namaz nasip oldu” diye konuştu.

Başarılı iş insanı Azat Yeşil, Ayasofya Camisinde kıldığı Cuma namazında yaşadığı duyguları ve 15 yıl önce gerçekleştirdiği Anıtkabir restorasyonuna ilişkin detayları anlattı…

Övünç Madalyamız!

İZKA İnşaatın sektöründe saygın bir yer edindiğini belirten Yeşil, Ayasofya’da ilk namazı kılarken yaşadığı duyguların tarifinin mümkün olmadığı belirtti. Yeşil, “İzka İnşaat’ın Anıtkabir ve Ayasofya Camii’nin restorasyonunu üstlenmesi şirketimizin en büyük övünç madalyalarıdır” dedi. Yeşil, “Ayasofya’nın Camii olduğunu görmek en büyük mutluluğum. Ayasofya’da namaz kılmak hayalimdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretiyle Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetnamesinin 86 yıl sonra da olsa yerine getirilmesi ile rüyam gerçek oldu” diye konuştu.

Yeni Asır    

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP