DOLAR 32,3450 0.28%
EURO 35,1360 -0.02%
ALTIN 2.308,911,39
BITCOIN 22837872,16%
İzmir
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Azat Yeşil; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Azat Yeşil; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 13, 2022 15:52
Azat Yeşil; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Azat Yeşil; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneler” köşesinin konuğu, Karşıyaka Spor Kulübü’nde Çeşitli dönemlerde yöneticilik görevinde bulunan, şube başkanlığı yapan Azat Yeşil…

Karşıyaka için tesisleşmenin önemli olduğunu belirten Azat Yeşil, kulübe olan bağlılığını ise şu cümlelerle özetledi: “Karşıyaka’da yaşayıp Karşıyaka Spor Kulübü’nden uzak kalmak açıkçası pek mümkün olmuyor. Kulübümüz için üzerime düşen sorumluluğun bilinciyle elimden geleni yapmayı çalışıyorum” dedi.

1969 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Azat Yeşil, eğitim-öğretimini tamamladıktan sonra iş dünyasına adım atmasıyla birlikte Karşıyaka ile tanıştığını belirtti. Karşıyaka’ya yerleşme süreci hakkında bilgi veren Yeşil şunları kaydetti: “ İlk, ortaokul ve liseyi Diyarbakır’da tamamladım, 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni kazandım. 1991 yılında oradan mezun olarak Şehir ve Bölge Planlama bölümünde yüksek lisans yaptım. Mezun olduktan sonra iş hayatına atılmak üzere Ankara’da ofis açtım. Ankara, İzmir ve İstanbul’da inşaat yapım işlerini üstlendim. İş sebebiyle İzmir’e gidip gelişlerimde Karşıyaka’yı çok sevdim ve buraya yerleşmeye karar verdim. Karşıyaka serüvenim bu şekilde başladı.”

“KARŞIYAKA DEMEK SPOR DEMEK”

Kulüpte yöneticilik yaptığı zaman değerli insanlarla önemli başarıları gerçekleştirdiklerini dile getiren Yeşil konuşmasına şöyle devam etti: “Karşıyaka’da yaşayıp Karşıyaka Spor Kulübü’nden uzak kalmak açıkçası pek mümkün olmuyor. Karşıyaka denince akla hemen spor ve Karşıyaka Spor Kulübü geliyor. Ben de bu kavram içerisinde üzerimize düşen sorumlulukları taşıyarak rol almaya çalıştık. Karşıyaka Spor Kulübü’nde yaklaşık 6 yıl boyunca yönetimlerde bulundum, şube başkanlıkları ve başkan yardımcılığı görevini yaptım. Çok güzel günlerimiz oldu, çok değerli arkadaşlarla beraber güzel başarılara imza attık. Hem Karşıyaka’da hem de deplasmanlarda kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık, takımımızı yalnız bırakmadık.”

“KUPAYI ALMIŞTIK”

Görev döneminde Ankara’da gerçekleşen bir basketbol karşılaşmasını hala unutamadığını belirten Yeşil, “2016-2017 sezonunda Ankara’da oynadığımız basketbol maçında Fenerbahçe’yi yenmiştik. Fenerbahçe çok iddialıydı, bizim bütçelerimizin neredeyse 5 katı bütçelerle takım oluşturmuştu. Fakat orada ilk periyotta geride olmamıza rağmen müthiş bir dönüş yaparak kupayı almıştık. Çok sevinmiştik, gerçekten o anı hiç unutmuyorum. Deplasmanda olmamıza rağmen Fenerbahçe izleyicisinden daha kalabalık bir seyirciyle Karşıyaka’mızı temsil etmiştik. O başarının belki nedenlerinden birisi takım ile taraftar arasındaki bağın bu derece sağlam olmasıydı” diye konuştu.

“KARŞIYAKA TARAFTARI ÖZELDİR”

Karşıyaka Spor Kulübü ile taraftarın arasında özel bir bağ olduğunu, bunun da takımın başarısını olumlu yönde etkilediğini söyleyen Yeşil, “Karşıyaka denince akıllara camiası geliyor. İki tane Play-Off maçı vardı; birisi Ankara’da Kasımpaşa’ya yenildiğimiz maçtı, diğeri de futbol şubede görev aldığım zaman İstanbul’da oynadığımız son maçtı. Orada gene şampiyonluğu ıskalamıştık, son anda Süper Lig’e çıkamamıştık. Karşıyaka taraftarıyla, camiasıyla çok eski bir kulüp olmasından dolayı nesilden nesile aktarılan bir serüveni var. O sebeple her yaş grubundan takımla özdeşleşmiş taraftarımız var. Bu Türkiye’de son yıllarda endüstri takımlarının ön plana çıkmasıyla, camia olmayan takımların Süper Lig’de oynaması Türk futbol ve kalitesini düşürmüştür. Köklü camiaların Süper Lig’de olması Türk futboluna ciddi katkılar sağlar. Bugün tribünde 2-3 bin taraftarla ya da 200-300 taraftarla oynayan Süper Lig takımları var. Ama bununla birlikte 15-20 bin taraftara sahip olan ekonomik yetersizlikler nedeniyle hak ettiği lige çıkamayan takımlar da var” dedi.

“STAT YAPILMALI”

Tesisleşmenin Karşıyaka için çok önemli olduğunu vurgulayan Yeşil şunları vurguladı: “Karşıyaka şu an baskette her zamanki gibi Türkiye liglerinde kendisine özgü, temsil kabiliyeti güçlü bir konumda bulunuyor. Değişik spor dallarında geçmiş dönemde yaşanan başarılar, camianın özlediği günlerdir. Başarı özleminin en büyük nedenlerinden birisi tesisleşmedir. Özellikle futbol için hızlı bir şekilde stadın yapılması gerekir. Tesisleşmenin olması belki de Türkiye’nin başka şehirlerinde gerçekleşmesi zor başarıların Karşıyaka’dan çıkmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda genç ve yetenekli sporcuların yetişmesine de katkı sağlayacaktır.”

İzlem Arıgümüş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP