DOLAR 32,3722 -0.38%
EURO 34,8022 -0.07%
ALTIN 2.394,99-1,13
BITCOIN 19141082,71%
İzmir
24°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Fatih Diniz; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Fatih Diniz; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 13, 2022 15:30
Fatih Diniz; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fatih Diniz; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu Karşıyaka Spor Kulübü’nde başkanlık yapmış, şu anda da Divan Kurulu Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Fatih Diniz…

Karşıyaka Spor Kulübü’nün kendisinin hayat biçimi haline geldiğini ifade eden Diniz, “Karşıyaka her zaman çağdaş, demokratik ve laik bir kent olmuştur biz de bu değerler ile büyüdük. Böyle olunca da insan daha çok seviyor kulüp de bunun bir parçası. Bu aidiyeti yaşamak çok güzel bir duygu. 40 yılı geçirdim ve Karşıyaka Spor Kulübü benim için bir hayat biçimi oldu” dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü’ne olan bağlılığının ortaokul çağlarından itibaren başladığını dile getiren Diniz, “Karşıyaka doğumluyum, Alaybey’de büyüdüm; Alaybey İlkokulu’ndan mezun oldum. Önce Türk Koleji, ardından Batı Koleji’ne gittim. Batı Koleji’ni bitirdikten sonra Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne girdim ve orada Finansman bölümü okudum. Ortaokul sıralarındayken Karşıyaka Spor Kulübü’ne ilgim başlamıştı. O zamanlar yelken şubesinde masa tenisi vardı, oraya gidip masa tenisi oynuyordum. Dolayısıyla Karşıyakalılık ortaokul yıllarımdan itibaren bulaşmış oldu, sonrasında da devam etti” diye konuştu.

ALTYAPILARDA GÖREV ALDI

Kulübün altyapılarında görev aldığını belirten Diniz, mesleği gereği İstanbul’da yaşadığı zamanlarda kendisini gurbette hissettiğini vurgulayarak, “Karşıyaka Spor Kulübü’nde çeşitli görevlerim oldu. Önce futbol altyapıda çalıştım, orada iyi bir jenerasyon yakaladık. O jenerasyondan çeşitli oyuncularımız çıktı, A takımı oyuncuları yetiştirdik. Bir süre futbola ara verdim sonrasında basketbol altyapıya geçtim. Hayatımın büyük bir kısmı kulübün altyapılarında geçti, işin biraz daha emek kısmındaydım. Çünkü ben Karşıyaka Spor Kulübü’nün kendi sporcularıyla, antrenörleriyle kendi yöneticileriyle yaşaması gerektiğine inananlardanım. Çok uzun bir süre basketbol altyapıda çalıştım. O sırada da Kaya, Burak Sezgin, Levent Türknas gibi oyuncular geldi, hepsine bir şekilde elimiz değdi; iyi jenerasyonlar yakaladık. Basketbol altyapıdan sonra üst yapı ile ilgilenmeye başladım. O dönemlerde mesleğim gereği İstanbul’da yaşıyordum ama Karşıyaka’dan hiç kopmadım. İstanbul’da yaşadığım zamanlar Almanya’da işçilik yapıyormuşum gibi hissediyordum. Hiç tatil yapmadım, bütün yaz tatillerimi turnuvalarda geçiriyordum” şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR ŞEREF

İki ayrı zaman diliminde kulüp başkanlığı görevini yaptığını dile getiren Diniz, görevini şerefle icra ettiğini dile getirdiği konuşmasında şunları kaydetti: “İki dönem Karşıyaka Spor Kulübü’nde başkan yardımcılığı görevinde bulundum. İstanbul’dan kesin dönüş yaptıktan sonra arkadaşlarımın isteği ve desteğiyle kulübe başkan oldum, kendimi bir anda alkışlar arasında başkan olarak buldum. Bu çok büyük bir şeref, bana göre her Karşıyakalı için çok güzel bir duygu. Öncelikle iki sene görev yaptım sonra bir değişiklik oldu onun ardından bir buçuk sene daha devam ettim. Bütün bunlar bittikten sonra da kulüpte yaşlanınca insanı Divan Kurulu’na atıyorlar. Ben de kulüpte Divan Kurulu Başkanı olarak görev yapıyorum, aynı zamanda da Karşıyaka Belediye Meclis Üyesiyim. Özetle benim kulüp hayatım böyle, çok uzun yıllara ait bir şey. Tabii böyle olunca insan çevre ediniyor, çok kişi tanıyor. Bu yaşantıdan hiçbir zaman pişman olmadım; kazandım, kaybettim ama hiçbir zaman Karşıyaka Spor Kulübü’ne hizmet etmekten pişmanlık duymadım. Görevlerimi her zaman zevkle yaptım, yapmaya da devam ediyorum.”

ÇİFTE KUPALI BAŞKAN

Görev süresince elde ettiği çeşitli başarıların yanı sıra basketbolda iki kupa kazandıkları bilgisini veren Diniz şöyle devam etti: “Futbolda çalıştığımız zaman Recep ve Ülgen takımda, Hüseyin Hamamcı da antrenörümüzdü. Muğla’ya bir maça gittik rakibimiz Tefenni Spor’du. Maç esnasında bir adam süreli megafonla Tefenni diye bağırdı, takımı destekliyordu. Bizim takım da çok iyiydi, çok iyi oynamıştı ve karşı tarafı 3-0 yendik. Maçtan sonra megafonlu adam bize geldi ve ‘Ayıp değil mi sizin yaptığınız, ben belediye başkanıyım halka galip geleceğimize dair söz vermiştim’ dedi. Başkanım söyleseydin yapardık bir şeyler dedik. Bu anıyı hala gülerek hatırlarım. Bu arada benim başkanlığım döneminde basketbolda elde ettiğimiz iki tane kupa var. Bunların bir tanesi Türkiye Kupası diğeri de Cumhurbaşkanlığı Kupası.”

“GURUR DUYDUK”

Kulübe ait anılarından bahseden Diniz şu ifadelere yer verdi: “Çok fazla anı var… Basketbol altyapıdayken Türkiye Şampiyonluğu, Gençler Şampiyonluğu, Türkiye Minikler Şampiyonluğu yaşadım. Bir gün bize Amerikalı bir oyuncu gelecekti idareci değildim ama o gün salonda ben de vardım. Maçın başlaması gerekiyordu ama bir türlü başlamıyordu çünkü Amerikalı oyuncunun uçağı gecikmişti. Salonun ışıklarını da söndürdüler insanlar artık iyice merak etmeye başlamıştı. Derken ışıklar gelince Amerikalı oyuncu üzerinde formayla tribünden indi. Bu da benim için hoş bir anıydı. Dediğim gibi milli takıma giden öğrencilerimiz oldu, onlar her zaman bize gurur verdi. Benim için yaklaşık yıllık bir serüven ve keyifli bir şekilde devam ediyor. Acı, tatlı bir sürü anı biriktirdik; kaybettiğimiz çok değerli insanlar oldu.”

“ANLAMLI BİR KULÜP”

Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka Spor Kulübü armasına ay-yıldız verdiğini hatırlatan Diniz, kulübün bu anlamda çok özel bir kulüp olduğunu belirterek, “Bundan sonraki arzum da kendi oyuncumuzu, yöneticimizi, antrenörümüzü yetiştirdiğimiz modele dönmek. Bu model Karşıyaka için doğru olan. Karşıyaka’da doğup, büyüyen ya da yaşayan insanlar olarak biz yaşadığımız semti çok seviyoruz. Karşıyaka her zaman çağdaş, demokratik ve laik bir kent olmuştur biz de bu değerler ile büyüdük. Böyle olunca da insan daha çok seviyor kulüp de bunun bir parçası. Bu aidiyeti yaşamak çok güzel bir duygu. 40 yılı geçirdim ve Karşıyaka Spor Kulübü benim için bir hayat biçimi oldu. Aynı zamanda çok anlamlı bir kulübü yaşıyoruz; Mustafa Kemal’in göğsüne ay-yıldız koyduğu, ziyaret ettiği…” dedi.

İzlem Arıgümüş

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP