DOLAR 32,3675 0.14%
EURO 34,9887 -0.27%
ALTIN 2.323,390,18
BITCOIN 22943262,30%
İzmir
22°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Karşıyaka’da Eğitime ve Spora Ara Verildi!..

Karşıyaka’da Eğitime ve Spora Ara Verildi!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:27
Karşıyaka’da Eğitime ve Spora Ara Verildi!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka’da Eğitime ve Spora Ara Verildi!..

Karşıyaka Belediyesi, yeni koronavirüs salgınına karşı önlem almak ve halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla, tüm kültürel etkinliklerinin ardından sportif faaliyetlerini ve eğitim hizmetlerini de durdurma kararı aldı.

SPOR KURSLARI TATİL EDİLDİ
Bu kapsamda; Karşıyaka Belediyesi bünyesinde düzenlenen bütün spor branşlarındaki kurslar ile açık ve kapalı alanlarda yapılması planlanan tüm aktivitelere, okullar kapalı olduğu süre boyunca ara verildi. Kapalı Yüzme Havuzu ile Fitness Merkezi de aynı süre içerisinde kullanıma kapatıldı.

KARGEM VE KREŞLER DE KAPANDI
Ayrıca, 5 – 12. sınıf aralığındaki öğrencilere hizmet veren Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) ile Karşıyaka Belediyesi’ne ait tüm anaokullarının da iki hafta kapalı olacağı belirtildi. Belediye, mart ayı sonuna kadar düzenlenecek söyleşi, seminer, konser ve tiyatro gösterisi gibi tüm kültürel etkinliklerini ve sağlık eğitimlerini de iptal etmişti.

DR. KAAN AKACUN’DAN AÇIKLAMA
Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi, KBB Uzmanı Dr. Kaan Akacun, yeni koronavirüs hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Esasen bu salgının bir grip salgınından çok da farkı yok. İnfluenza A virüsünün öldürücülük oranı çok daha yüksek. Ancak tek farkı var, yayılım hızı çok daha yüksek. İnsanların çoğu farkında dahi olmadan ayakta atlatıyor, bu sebeple hızlı yayılıyor. Yayılımın önlenmesi için basit tedbirler yeterli.
Toplumsal paniğe hiç gerek yok. Risk grubu kişiler; yaşlı, diabetik, tansiyon-Koah-astım hastaları, organ nakli sebebi ile vücut savunma sistemi baskılanan ve kortizon kullanan hastalar.
Basit hijyenik önlemler yeterli. Öncelikle ellerimizi, başparmaklarımızı ihmal etmeden güzelce ve sabunla yıkamalıyız. Maske takmanın pek anlamı yok, ancak hasta kişiler takmalı. Toplu taşıma araçlarına bindikten sonra elimizi ağzımıza ve yüzümüze götürmemeliyiz. Tokalaşma ve öpüşmeden kaçınmalıyız. Beslenmemize ve uyku düzenimize dikkat etmeliyiz.
Hastalık belirtileri en başta ateş, öksürük, solunum zorluğu ve boğazda yanma. Bu belirtiler varsa profesyonel sağlık yardımı almalıyız.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP