DOLAR 32,3410 0.18%
EURO 35,1993 0.02%
ALTIN 2.245,360,10
BITCOIN 2111645-4,33%
İzmir
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Mavişehir’deki Satışa Sporculardan Protesto!..

Mavişehir’deki Satışa Sporculardan Protesto!..

ABONE OL
Haziran 11, 2022 16:27
Mavişehir’deki Satışa Sporculardan Protesto!..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mavişehir’deki Satışa Sporculardan Protesto!..

Türkiye’nin en kalabalık koşu takımı olan ve sosyal içerikli projeleriyle de dikkat çeken Karşıyaka One Team; Mavişehir’de TOKİ tarafından gerçekleştirilen arazi satışlarına karşı anlamlı bir etkinlik düzenledi. Dün akşamki antrenmanlarını satılan alan üzerinde yapan bir grup sporcu, söz konusu arazilerin halkın kullanımında kalması gerektiğine dikkat çekti, “Bu alanlar, İzmir halkına ve göçebe kuşlara nefes olmalı” mesajını verdi.

“BİNA DEĞİL, YEŞİL ALAN İSTİYORUZ”
Grup adına açıklama yapan Karşıyaka One Team Kurucusu Tümer Gülümserler, “Mavişehir’de, İzmir Kuş Cenneti’nin bulunduğu bölgede halka ait olan doğal yaşam alanları sessiz sedasız bir şekilde özel kişilere satıldı. Bu alanların halkın kullanımına sunulması gerekirken özelleştirilerek şahıslara satılması, yatırım gözüyle bakılması, binalar dikilmesi, halkımızın kullanımını engelleyecek bir girişimde bulunulması asla kabul edilemez. Bizler burada yükselen binalar görmek yerine; halkın spor yapacağı, şehrin oksijen kaynağı olacak yeşil alanlar yapılmasını, her geçen gün daha da yaklaşan kuşlarımıza yeni bir cennet yaratılmasını istiyoruz” dedi.

“ACIMASIZ TİCARETTEN DÖNÜN!”
Satışın iptali için çağrıda bulunan Gülümserler, “Hiçbir siyasi bağlantısı olmayan İzmir gençleri olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’nin yaptığı acımasız ticaretten geri dönmesini ve bir an önce arazilerin İzmir halkına iade edilerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi tarafından ortak kullanım alanları olarak düzenlenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP