DOLAR 32,5076 -0.12%
EURO 34,9682 0.32%
ALTIN 2.434,570,48
BITCOIN 2084060-0,90%
İzmir
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Pıtırcık Nihat; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Pıtırcık Nihat; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 13, 2022 11:33
Pıtırcık Nihat; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pıtırcık Nihat; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu, Karşıyaka Spor Kulübü futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran, Pıtırcık lakaplı Nihat Umut…Aile boyu Karşıyaka’ya hizmet ettiklerini belirten Umut, Karşıyaka’nın başarıya ulaşması için dayanışma vurgusunda bulunarak, “Bizim ayrışmak yerine birbirimize kenetlenmemiz lazım, iş birliği yaparak şanlı mirasımızı her zaman daha üst noktalara taşımamız gerekiyor. Şu anda da kulübümüze emek veren, görevini titizlikle yapan arkadaşlarımız var ama demek ki bir yerde yanlış yapılıyor. O yanlışı bulup çözmeliyiz, bunu başardıktan sonra Karşıyaka’yı eski günlerine döndürebiliriz” dedi.1957 yılında Salihli’de dünyaya gelen ve 1972 yılında Salihlispor ile futbol hayatına başlayan Nihat Umut, başka takımlarda oynadıktan sonra 1981 yılında Karşıyaka’ya transfer oldu. Yeşil-Kırmızı formayı aralıksız 8 sene boyunca giyen Umut, çok değerli isimlerle beraber görev yaptığını belirterek şunları kaydetti: “1975’te 17 yaşında İzmirspor’a transfer oldum. İzmirspor’da 5 sene  oynadıktan sona 1980-1981 yılında Adana’ya transfer oldum. 1 yıl oynadıktan sonra Karşıyaka’ya transferim gerçekleşti, 8 sene Karşıyaka formasını giydim. Bu süreçte de 1987-1989 senesinde şampiyon olup Süper Lig’e çıktık. Arif Dökel Ağabey 1980’li yıllarda kulübümüzde menajerlik yaptı, tabi bunlar Karşıyaka’ya önemli hizmetler vermiş büyüklerimiz. Rahmetli Cengiz Kocatoros ile çalıştık, beraber güzel yıllarımız geçti ama şampiyonluğu maalesef göremedi.”

PAHA BİÇİLEMEZBİR DUYGUKarşıyaka’nın bir futbolcusu olduğu için çok mutlu ve gururlu olduğunu dile getiren Umut, şöyle devam etti: “İzmirspor’da oynadığım yıllarda Karşıyaka-İzmirspor maçları bir hayli çekişmeli geçiyordu, gerçekten Karşıyaka seyircisine hayrandım. Karşıyaka’nın muazzam bir seyirci potansiyeli vardı. Transfer olduktan sonra 8 yıl boyunca Karşıyaka’da çok güzel günler geçirdim, unutulmayacak anılar ve çok değerli dostlar biriktirdim. Nihat Umut olarak Karşıyaka’da şampiyonluğu yaşamak hem de Karşıyaka taraftarının gönlüne girmiş bir oyuncu olarak bu duyguları yaşamak benim için paha biçilmezdi.”

“4 KUŞAK KSK’YE HİZMET ETTİK”Umut, Pıtırcık lakabının hikayesini de anlattığı konuşmasında Karşıyaka’ya hizmet etmenin gururla taşındığı bir aile mirası olduğunu vurgulayarak, “İzmirspor’da oynarken rahmetli gazeteci Şevket Özçelik beni antrenmanda görmüş. O zamanlar fiziki olarak daha küçük ve daha hızlıyım. Bu pıtı pıtı koşan oğlan kim diye konuşurken bana Pıtırcık lakabını takmış. Hayatım boyunca Nihat olarak değil de Pıtırcık Nihat olarak anıldım, bu durum hala da devam ediyor. Karşıyaka camiasında kimseye nasip olmayan duyguları yaşadım, Karşıyaka’ya 4 kuşak hizmet ettik. Benden sonra yeğenim Recep Umut Karşıyaka’da oynadı, Recep’in oğlu Bartu Karşıyaka’da oynadı. Oğlum Emrah Umut da spora çok emek verdi, şu an bir amatör takımı çalıştırıyor. Aynı zamanda Ege Üniversitesi’nde de eğitimini devam ettiriyor” şeklinde konuştu. Umut Karşıyaka’dan sonra çeşitli takımlarda da top oynamaya devam ettiğini Çanakkale Dardanelspor’da jübilesini yaptıktan sonra ise antrenörlük kariyerinin başladığını konuşmasına ekledi.

BÜYÜK İZLER BIRAKTIKKarşıyaka camiasının gönlünde olmak, camia tarafından sevilmenin çok ayrı bir duygu olduğunu ifade eden Umut, “Formasını giydiği her takıma yürekten bağlandığını ve iz bırakan bir oyuncu olduğunu dile getiren Umut, bunun kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “20 senelik profesyonel futbol hayatım var. Oynadığım her kulübü çok severek emek verdim ve hepsinden bir iz bırakarak ayrıldım. Tüm bunların yanı sıra 8 yıl formasını taşıdığım Karşıyaka, 7 yıl oynadığım İzmirspor benim için çok ayrı. Buralara gerçekten büyük izler bıraktık, bunu böyle değerlendirebilirim. Karşıyaka gibi bir camiaya iz bırakmış olmak bunun bugün bile devam ettiğini görmek beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

O GOL ŞAMPİYONLUĞUN HABERCİSİ OLDUTransfer olduğu 1981 yılından bu yana Karşıyaka’da yaşamını sürdürdüğünü bildiren Umut, Karşıyaka’ya dair bir anısını paylaştığı konuşmasında şunları kaydetti: “Futbol hayatımda çalıştığım her takımla çok özel, unutulmayacak şeyler yaşadım, hepsi hala hafızamda yerini koruyor. Özellikle İzmirspor, Karşıyaka, Dardanelspor takımlarında oynadığım dönemleri asla unutamam. Karşıyaka’da oynarken, elde ettiğimiz şampiyonlukta kilit maçlardan bir tanesi, Muğlaspor maçıydı. Muğlaspor’a karşı bir gol atmıştım. Bu gol, belki de şampiyonluğun habercisi bir goldü.”MİRASIMIZI ÜSTLERE TAŞIMALIYIZKarşıyaka’nın şu anki durumunu değerlendiren Umut, tabloyu üzülerek takip ettiğini ama biraz azimle yeniden gösterişli günlerine dönebileceğini vurgulayarak, “Babadan, dededen bir miras kalır ve o korunur ya ben de Karşıyaka’yı böyle görüyorum. Biz kendi dönemimizde bize miras kalan Karşıyaka’yı yükseltmek için çalıştık ve başarılı olduk. Şu an bakıyorum ve üzülüyorum, Göztepe, Altay Süper Lig’de bizim de yerimiz orası” dedi.

İzlem Arıgümüş

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP