DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2077822-1,44%
İzmir
14°

HAFİF YAĞMUR

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Taşkın Yılmaz; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Taşkın Yılmaz; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 13, 2022 15:31
Taşkın Yılmaz; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşkın Yılmaz; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

“Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu sporculuk dönemlerinde Karşıyaka’ya değer katan ve kaleciliği ile hafızalara kazınan Taşkın Yılmaz…

Karşıyaka’ya olan bağlılığından söz eden Yılmaz, “Bir annenin ilk çocuğu onun için ne kadar kutsal ve güzelse, Karşıyaka da benim için öyledir. Çünkü benim hayatımı, yönümü, her şeyimi hatta üniversite hayatımı bile Karşıyaka’da edindiğim tecrübe ve terbiye şekillendirdi” dedi.

1964 yılında İstanbul Paşabahçe’de futbolculuk kariyerine başlayan Taşkın Yılmaz daha sonra babasının tayini sebebiyle memleketi olan Muğla’ya transfer olduğunu söyledi. Yılmaz, “Muğla gençlik takımında futbolculuk kariyerime devam ettim. 1966 yılında hala futbolculuğa devam ediyorum bir yandan da üniversiteye hazırlanıyordum” diye konuştu.

“BİR GECEDE KSKLİ OLDUM”

Karşıyaka’ya transfer oluşundan bahseden Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “İşte o dönemde İzmir’den çok değer verdiğim, saygı duyduğum ve hayatımın yönünü değiştiren bir ağabeyim, Yıldırım Karakaplan bizim Türkiye Şampiyonası’nda Aydınspor ile olan maçımızı seyrediyor. Maç dönüşü Karşıyaka’daki yöneticilere benden bahsediyor, çok iyi kaleci olduğumu ve Karşıyaka Spor Kulübü’ne transfer olmam gerektiğini söylüyor. Ben de tam o sırada Gençlerbirliği takımı ile anlaşmak amacıyla Ankara’daydım. Anlaştıktan sonra İzmir’e gelip üniversite sınavına girecektim. Nitekim Karşıyakalı yöneticiler gelip beni aldı ve Karşıyaka’ya getirdi. Ben o gece, orada imzamı atarak Karşıyaka Spor Kulübü futbol takımının kalecisi oldum. Karşıyaka’ya geliş hikayem bu şekildedir.”

KARŞIYAKA BANA DEĞER KATTI

Karşıyaka’nın İstanbulspor ile yaptığı maçı hala unutamadığını aktaran Yılmaz, “Kariyerimde unutamayacağım çok sayıda maç ve karşılaşma oldu, hepsi benim için çok değerli ve önemlidir. Bunlardan biri Eskişehir’e transfer olmadan önce en son oynadığım Karşıyaka-İstanbulspor maçıdır. Karşılaşma İstanbul’da gerçekleşmişti, biz deplasmandaydık. İstanbulspor maçında küme düşmüş olmamıza rağmen, 0-0 berabere kaldık yani golsüz beraberlik yaşamış olduk. Bunun sonucunda da İstanbulspor küme düştü. O gün maçta çok iyi oynadığım için bizden önceki maçta Eskişehir-Feriköy maçında Eskişehirspor’un yöneticileri beni çok beğenmiş ve beni Eskişehir’e transfer ettiler. Futbol hayatımın sonraki kısmına Karşıyaka’nın verdiği terbiye ve güzelliklerle Eskişehir’de devam ettim” ifadelerini kullandı.

“TİLLA ÇOK ÖZELDİR”

Eski Karşıyaka’nın çok özel ve güzel olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Karşıyaka benim 1966-1967 yıllarında yani benim futbol oynadığım dönemde çok güzeldi. Sahil şeridi çok güzeldi, insanlar çok iyiydi. İnsanların futbolculuğa olan düşkünlüğü çok güzeldi. Çünkü biz çarşıya çıktığımız zaman herkes tarafından sevilir ve sayılırdık. Çeşitli organizasyonlara davet edilirdik. Şimdiki futbolcular maalesef Karşıyaka Çarşı’dan uzak olduğu için Karşıyaka ismini taşımalarına rağmen ne yazık ki kimseyle bir araya gelemiyorlar ve o müthiş duyguyu yaşayamıyorlar. Bizim dönemimizde Karşıyaka gerçekten güzel bir kentti. Mesela Tilla’nın yerini ve yemeğini hiçbir zaman unutamam. Benim için çok önemli bir yerdi” şeklinde konuştu.

“KIYAS MÜMKÜN DEĞİL”

Futbolun zaman içerisinde değiştiğini bu nedenle eski ve yeni arasında bir kıyaslama yapamayacağını belirten Yılmaz şöyle konuştu: “Dünkü futbolla, bugünkünü; bugünküyle, yarını karşılaştırmayı doğru bulmuyorum. Çünkü her şey kendi dönemine ve kendi zamanına göre değişiyor. Bizim zamanımızda bugünkü gibi çim sahalar yoktu örneğin. Kullandığımız futbol topu bile böyle güzel değildi, kaleci eldivenimiz bile yoktu. Futbol ayakkabılarımızı Ahmet Şamar’dan aldırdık, eğer fırsat bulup da bize yaparsa maçta o ayakkabıları giyerdik. O çivili ayakkabılarla Alsancak’ın toprak sahasında oynamak gerçekten zordu. Şimdiki malzemelerle o zamanki malzemeleri, şimdiki sahalarla o zamanki sahaları kıyaslamak mümkün değil.”

“YERİMİZ 3. LİG DEĞİL”

Futbol takımının durumunu değerlendiren yılmaz şöyle devam etti: “Karşıyaka Spor Kulübü’nün dünü ve bugününü bir araya getirip kıyaslamak gerçekten hiç istemiyorum. Çünkü benim için üzüntü verici bir şey olur. Bir efsane, kurulduğu seneden bu yana tarihe adını altın harflerle yazdırmış bir Karşıyaka’nın 3. liglerde olması beni üzüyor. Karşıyaka’nın yeri kesinlikle burası değil. O yüzden Karşıyaka’nın bugünkü durumu ile ilgili yorum yapmayı üzüntü verici buluyorum.”

KARŞIYAKA HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ

Karşıyaka’nın hayatındaki yeri ve öneminden bahseden Yılmaz, Karşıyaka’nın hayatına yön verdiğini belirterek, “ Karşıyaka’nın bendeki yeri ve önemini asla tarif edemem. Çünkü bir şeyi tarif edebilmek için ona uygun kelimeler bulmak gerekiyor. Ama benim Karşıyaka’ya olan sevgimi, saygımı, Karşıyaka’nın bendeki yerini anlatacak kelime bulamıyorum” dedi.

İzlem Arıgümüş

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP