DOLAR 32,3672 -0.37%
EURO 34,7649 -0.16%
ALTIN 2.399,48-0,95
BITCOIN 19162212,61%
İzmir
21°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Osman Savran; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Osman Savran; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

ABONE OL
Haziran 13, 2022 15:26
Osman Savran; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osman Savran; “Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri!”

Karşıyaka’nın Yaşayan Efsaneleri” köşesinin konuğu, Karşıyaka Spor Kulübü basketbol takımındaki başarılarıyla hafızalara kazınan, Karşıyakalıların gönlünde taht kuran Osman Savran…

Karşıyaka Spor Kulübü basketbol takımındaki başarılarıyla gönüllerde taht kuran milli basketbolcu Osman Savran, “Karşıyaka’nın kalbimdeki yeri çok büyüktür. Karşıyaka’da oynamak bana büyük bir haz vermiştir. Karşıyakalılığımla hayatım boyunda iftihar etmişimdir ” Sadece basketbolculuğu değil, antrenörlüğü ile de başarıdan başarıya koşan Osman Savran oyunculuk döneminde birçok kez mili olma onurunu yaşadı.

O MAÇI UNUTAMAM

Basketbol kariyerine 1970 yılında Karşıyaka Spor Kulübü basketbol minik takımında başlayan Osman Savran, 1983 yılına kadar Karşıyaka Spor Kulübünde forma terlettiğini belirtti. Eczacıbaşı takımı ile gerçekleştirdikleri karşılaşmayı hala unutamadığını belirten Savran, “1979 yılında Eczacıbaşı ile oynadığımız maç. O yıllar Eczacıbaşı çok kuvvetli idi. Şampiyonluğun kesin favorisiydi. Bizim de play-off’a kalabilmemiz için o karşılaşmayı kazanmamız gerekiyordu. Kazandık ve Play-Off’a kaldık. O maçı unutamam” dedi.

ANTRENMAN KARAGÖL’DE

Kendi dönemlerinde antrenmanların Yamanlar’da yapıldığını aktaran Savran yaşadığı anıyı şu şekilde aktardı: “O yıllarda kondisyon antrenmanları Yamanlar Karagöl’de yapardık. Oraya da servisle giderdik. Bir gün ben servisi kaçırdım arabamla gitmek zorunda kaldım. Dönerken arabayı orada unutup servisle döndüm. Mecburen ertesi bir arkadaşla gidip arabayı aldık.”

BAŞKA İŞLER DAHA YAPARDIK

Karşıyaka’da basketbol oynadığı dönemlerde basketbolcularda tam bir profesyonellik olmadığı bilgisini veren Savran, basketbolcuların başka bir iş daha yaptığını belirterek şöyle konuştu: “Bizim zamanımızda Karşıyaka bu kadar kozmopolit değildi. Herkes birbirini tanırdı ve çok iyi dostluklar kurulurdu. Ben 1975-1983 yılları arasında Karşıyaka’da oynadım. Bizim zamanımızda tam profesyonellik yoktu. Bütün oyuncular ve antrenörler basketbol dışında başka bir iş daha yapardı.”

MİLLİ TAKIM ANILARI

Karşıyaka Spor Kulübü dışında milli takımda da oynayan Savran, milli takım geçmişi hakkında bilgi verdiği konuşmasında şunları kaydetti: “1976 yılında genç milli takıma seçildim. 3 sene oynadım. 1976’da Balkan, 1977’de Avrupa şampiyonu oldu. 1978’de Avrupa sekizincisi olduk. O sene takım kaptanıydım.”

ALTYAPI VURGUSU

Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol takımının şu an yabancı oyuncularla mücadele ettiğini belirten Savran, altyapıya daha çok önem verilmesi gerektiğini, takımı altyapıdan yetişen oyuncuların taşıması gerektiğini bildirdi.

Dışarıdan transferlerle verilen mücadelenin kendisini üzdüğünü vurgulayan Savran, “Bizim zamanımızda oyuncuların çoğu altyapıdan yetişmişti. Bu süreç bizden sonra da yıllarca devam etti. Çok başarılara imza atıldı. Hatta 1987 yılında sadece altyapıdan gelen oyuncularla Türkiye Şampiyonu olundu. Son yıllarda ise takımımız bu misyonunu kaybetti. Tamamen dışarıdan transfer edilen oyuncularla mücadele ediyor. Bu da beni çok üzüyor” şeklinde konuştu.

BANA HAZ VERDİ

Karşıyaka’da oynamaktan her zaman gurur duyduğunu belirten Savran, “Kent olarak Karşıyaka’nın ve Karşıyaka Spor Kulübü’nün yaşamımda ve kalbimdeki yeri çok büyüktür. Bugün bir yerlere gelebildiysem bu tamamen Karşıyaka Spor Kulübü sayesindedir. Karşıyaka’da oynamak bana büyük bir haz vermiştir. Karşıyakalılığımla hayatım boyunda iftihar duymuşumdur.”

İzlem Arıgümüş

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP